Nieuwe regels i.v.m. Coronavirus

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft bepaald dat het aantal bezoekers bij uitvaartplechtigheden en condoleances in verband met het Coronavirus voortaan niet groter mag zijn dan 30 personen. Dat is exclusief personeelsleden van de uitvaartonderneming.

Ook het aanbieden van een nazit of het schenken van koffie en thee is vanaf nu niet meer toegestaan. Dit volgens de laatste update van brancheorganisatie BGNU.

 

Maatregelen Van Bergen Uitvaartassistentie;

Naar aanleiding van het Corona virus hebben wij het besluit genomen om niet meer met nabestaanden/familie de laatste verzorging te doen.

Dan kom je immers niet aan de 1½ meter afstand die we volgens de richtlijnen van het RIVM moeten houden, hierin gaan wij mee in de landelijke richtlijnen van uitvaartondernemingen.

Dit alles voor onze eigen veiligheid, maar ook voor de veiligheid van de nabestaanden/familie.

Wij komen bij erg veel mensen over de vloer en wij willen op deze manier proberen te voorkomen dat onze medewerkers ziek worden of dat wij het virus overdragen aan anderen.

Tevens hebben wij onze medewerkers de opdracht gegeven GEEN handen meer te schudden, maar op gepaste (1½ meter) afstand onze condoleances over te brengen.

 

Ook kunnen er vanaf heden geen nabestaanden/familie meerijden in de rouwauto.

Ook nemen we vaak uitvaartleiders mee in de rouwauto, vanaf heden doen we ook dat niet meer. Dit alles voor jullie en onze eigen gezondheid.

Al deze maatregelingen gelden uiteraard tot nader bericht.

 

Hopende op jullie begrip hiervoor, heeft u vragen dan horen we dat graag!

U kunt bellen met Anita Nikolaas tel. 06-51021303.

 

 

Uitvaartvereniging nam afscheid van drager

 

De vergadering was met het bestuur en vrijwilligers van de uitvaartvereniging, beide uitvaartbegeleidsters Aline de Graaf en Coby Kuiper en het bestuur van Stichting Begraafplaats Eikenhof. Voorzitter Erik Huurman nam met veel waardering afscheid van Hans Hofsté, die sinds maart 1992 (ruim 28 jaar!) als drager aan de vereniging verbonden is geweest.

 

Foto: Jan Bies

gallery/hans hofsté_
gallery/uitvaartvereniging